Combineer kunst, creativiteit, natuur en mindful leven 


zodat je met meer energie, gemak en een glimlach in het leven kan staan.


Ben je klaar om een ander pad te bewandelen? Laten we het samen doen.


Welkom, ik ben Nathalie Bonte

Gepassioneerd over het maken van schilderijen die geïnspireerd zijn door de natuur en de flow van het leven. Gemaakt met muziek op de achtergrond en mijn kwast die de klanken volgen op het doek.


Schilderijen die er zijn om jou te helpen op jouw eigen plekje in huis een sfeer en omgeving te creëren, waar jij volledig tot rust kan komen na een drukke dag en jouw dagelijkse favoriete bezigheden te laten plaatsvinden. Of dit nu lezen, mediteren, (art) journalen, schilderen of heel iets anders is.


Het leven kan namelijk overweldigend en uitputtend zijn. En het kan eng zijn om het alleen te doen, of je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Het is makkelijk om verstrikt te raken in het dagelijks leven, er gebeurt zoveel, je to-do lijst blijft maar groeien en de kinderen, je baas, familie en vrienden doen een beroep op je. En misschien vraag je je zelfs af of je het wel waard bent.


Ik voel me vereerd dat ik naast je mag lopen op dit pad van creatieve expressie, zelfzorg en welbevinden.
Een verandering maken met kunst, natuur en mindfulness


Halverwege mijn dertiger jaren, na jaren in de (geestelijke) gezondheidszorg en het onderwijs te hebben gewerkt, een hoge werkdruk te hebben ervaren en veel pijn, overweldiging en verdriet te hebben gezien, besloot ik een weg in te slaan om meer rust, kalmte en gemak te vinden. Meer manieren ontdekken om me kalm en ontspannen te voelen. De positieve, lichtere kant van het leven herontdekken, waarvan ik wist dat die er nog was, maar veel te weinig zag. Luisteren naar de verlangens van mijn hart en mijn levensdoel voor het nieuwe seizoen van mijn leven dat ik inging.


Ik ging vaker de natuur in, omarmde mijn creativiteit en begon weer te schilderen en te tekenen.


Nu zijn mijn favoriete momenten het maken van lange wandelingen in een bos of aan de kust en mijn penseel laten bewegen op de klanken en het ritme van de muziek, die altijd aanstaat op de achtergrond, terwijl ik intuïtief creëer met verf.


De drie elementen die de basis vormen voor alles wat ik doe:Creativiteit


Het maakt niet uit of je nu zelf gaat schilderen, tekenen, schrijven, dansen of koken. Of dat je schilderijen, muziek of boeken in huis brengt. Zowel het zelf aan de slag gaan als een fijne veilige plek creëren die echt voelt als jouw persoonlijke oase helpen je herstellen en meer licht en plezier in je leven te omarmen.

Mindful leven

Het met aandacht waarnemen van mijn omgeving en van mijzelf, zodat ik meer in het moment kan leven. Niet alles hoeft nu opgelost te worden en alles mag er zijn. Eerst voelen, waarnemen en zijn en daarna pas nadenken over wat een mogelijke vervolgstap kan zijn.

Het helpt je in het huidige moment van je leven te staan.

Verbinding met de natuur

De natuur heeft de kracht om ons terug te brengen naar het huidige moment. Het aardt ons. Het koestert ons. Het helpt ons ontspannen. Het is een (creatieve) inspiratiebron en geeft ons perspectief. Het helpt je vertragen en je energie aan te vullen, zodat je weer met meer gezonde energie en veerkracht in het leven staat.

Beeldend kunstenares

Een combinatie van abstracte en realistische kunst geïnspireerd door de flow van het leven en de natuur, verhalen of gedichten. Met een snufje intuïtief schilderen onder begeleiding van muziek die altijd aanstaat op de achtergrond.


Vele kunstgerichte cursussen, workshops en mentoring gericht op schilderen, illustreren en surface pattern design.

Gecertificeerd in Art based learning van ArtEZ University of the Arts (Hogeschool voor de kunsten).

Lid van de NABK


Opleidster en mentor

Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg /hulpverlening en het onderwijs waar ik werkte met kinderen, jongeren en volwassenen als gedragswetenschapper, orthopedagoog en schoolpsycholoog.


Master in de Sociale en gedragswetenschappen /pedagogische wetenschappen

Gecertificeerd in cognitieve gedragstherapie

Getraind in de basisprincipes van mindfulness

Lid van de beroepsvereniging NVO


Gecertificeerd 200u yoga docente en Yoga Nidra facilitator (geaccrediteerd door Yoga Alliance)
Gecertificeerd EcoNidra facilitatorWaarom met mij samenwerken?


Jij bent de expert van je leven. De antwoorden, je kracht en behoeften liggen al in jou. Maar het kan eenzaam voelen en soms is het gewoon moeilijk om te zien waar je heen moet. Laat mij naast je lopen op je pad op je pad vol met creativiteit en selfcare.EERDERE SAMENWERKINGEN


MOGELIJK HEB JE MIJN WERK GEZIEN IN
(producten van)

Het hart van alles

Ik geloof dat het belangrijk is om een veilige plek te hebben waar je jouw verhaal kunt delen. Dit kan bij jezelf zijn, een persoonlijke oase in je huis, in een contact met een geliefde of bij mij.


Vriendelijkheid, openheid, vertrouwen en respect zijn de basis voor een waardevolle connectie.

Rust en mindfulness geven je ruimte om te ervaren, voelen, zien en horen wat je wenst en nodig hebt. Om de (kleine) mooie fonkelingen van het leven te (her)ontdekken. Een plek geven aan de dingen waarvan je voelt dat ze niet meer bij je passen of die je los wilt laten.


Rust uit en verzamel energie om er weer voor jezelf te zijn en door dat te doen zul je er ook voor anderen kunnen zijn.

Er zou meer licht in het leven mogen zijn. Lichtheid in wat je doet, voelt en hoe je leeft. Licht in je huis, je eigen veilige haven. Een licht dat schijnt op je verlangens en je eigen krachten.


Sta jezelf toe je eigen innerlijke wijsheid te volgen of zoek een begeleider die helpt licht te schijnen op je pad op zoek naar nieuwe richtingen, luisterend naar je behoeften en verlangens.

Iedereen is uniek en heeft iets anders nodig. Het is dan fijn als je probeert te volgen wat goed voelt, wat je hart doet zingen en opbloeien. Wat je een glimlach of een vonkje in je hart geeft. In alle vrijheid.


Wat heb je op dit moment nodig? Neem een moment om je ogen te sluiten en luister en voel. Volg wat er in je opkomt.

1. Geen koffie alsjeblieft! Alleen thee. Maar ik hou wel van de geur ervan. Vooral vers gemalen koffiebonen.


2. Gek op de kleur roze. Ik weet niet waarom, maar ik ben er gewoon dol op!


3. De natuur is een groot deel van mijn leven en in wat ik aanbied. Maar ik waardeer de insecten, vooral spinnen, in mijn huis niet. Ik vraag mijn man vriendelijk om ze weer naar buiten te brengen!

Ja, jij bent het waard om naar je hart te luisteren

Je verdient een glimlach op je gezicht, een gevoel vol (creatieve) energie en rust. Ik kan niet wachten om je op dit pad te begeleiden en de ontdekkingsreis te starten van alles wat voor jou mogelijk is

Boek een oriënterend gesprek

Ontdek hoe je mindful leven, creativiteit en natuur in je leven kunt integreren om uit te rusten, te herstellen en meer te creëren.

Laat het Sprankelen cursus

Laten we wat rust en vreugde in je leven brengen met mindful en creatieve oefeningen in deze online cursus.

Bekijk de kunst boetiek

Schilderijen, prints, kaarten en selfcare sets ontworpen om je te helpen ontspannen en een heiligdom in je huis te creëren.

Aangesloten bij