Inspiratie vanuit gedichten en de kleur goud


Goud en gedichten lijken op zich niet meteen iets met elkaar te hebben. Voor mij zijn het echter inspiratiebronnen waar ik zoveel uit kan halen. Het brengt inspiratie voor het creatieve proces en het kan ook een bron van aanmoediging of troost zijn.

Inspiratie vanuit gedichten en de kleur goud

door Nathalie Bonte [N Bonte Studio]

 

Goud en gedichten lijken op zich niet meteen iets met elkaar te hebben. Voor mij zijn het echter inspiratiebronnen waar ik zoveel uit kan halen.


Hoe kan een kleur nou inspiratie zijn en waarom gebruik ik dan zo vaak goud, wordt mij wel eens gevraagd. Nou….er zijn zo veel redenen.


Als de zon tevoorschijn is gekomen, dan voelt het warm, zijn er mooie gele tinten in de lucht en soms een gouden gloed. Het brengt gouden sparkels in je ogen.
Het heeft een fijne positieve invloed op je humeur waardoor je weer makkelijker in contact komt met jouw eigen kern, jouw gouden essentie.
En als de zon niet schijnt, dan kan je zelf wat licht schijnen op het schilderij en van de gouden sprankelingen genieten in je eigen huis.En dan gedichten. Gedichten kunnen op zoveel verschillende manieren gelezen en geïnterpreteerd worden. Dat vind ik zo mooi aan gedichten en verhalen. Het is net als schilderijen. Je kunt een hele wereld verzinnen, erover dromen, het tot leven brengen op elke manier die je maar wil. Het kan ook een bron van aanmoediging of troost zijn.


Deze vind ik persoonlijk fijn om te herinneren in turbulente tijden, persoonlijk of in de wereld. Hoop van Emily Dickinson. Ik besloot het gedicht over te schrijven en er wat bloemen bij te maken.Heb jij een favoriete bron van inspiratie?

Weet je niet hoe te beginnen?

De selfcare pakketten zijn zo samengesteld dat jij jezelf de liefdevolle aandacht en zorg kan geven die je verdient.

Of geef het aan iemand cadeau.


Of ga hier naar de shop

Hallo, ik ben Nathalie Bonte

Halverwege de 30 besloot ik een pad te bewandelen om meer rust en ontspanning te vinden. Ik ging vaker wandelen in de natuur, luisterde naar mijn creatieve kant en begon weer te schilderen en tekenen. Mijn favoriete momenten zijn als ik mijn kwast kan laten bewegen op de klanken en het ritme van de muziek, die altijd op de achtergrond aanstaat, terwijl ik intuïtief creëert met verf.

Inmiddels zijn creativiteit, mindful living en de natuur de basis van mijn creatieve bedrijf geworden waarin ik haar kunst, (creatieve) cursussen en 1:1 begeleiding inzet om selfcare en welbevinden te vergroten. Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben als gedragswetenschapper en orthopedagoog weet zij namelijk hoe lastig en belangrijk het kan zijn niet alleen anderen te helpen, maar ook goed voor jezelf te zorgen en je eigen wensen te volgen. Als een kunstenares, begeleidster en opleidster ben ik hier om jou te helpen je creativiteit, welzijn en selfcare te vergroten.


Laat je inspireren om uit te rusten, te creëren en jezelf te zijn. Je bent het waard!


ORIGINELE KUNST


Ontdek mijn creatieve producten, zoals schilderijen, prints, kaarten en selfcare sets, om een heerlijke plek te creëren waar je jezelf kunt zijn en kunt ontspannen.

CURSUSSEN & WORKSHOPS

Verken en ontdek mindful en creatieve manieren om tot rust te komen, plezier te vinden en creatief te zijn. Zoals Laat het sprankelen of Een reis in een kunstwerk.

1:1 BEGELEIDING


De reis naar helderheid
2 maanden individuele begeleiding om manieren te verkennen om te rusten, te herstellen of te creëren vanuit je hart en intuïtie.